Verhuur tijdelijk je 2e huis

Steeds meer huizenbezitters blijven met hun onverkochte 1e huis zitten. Stichting Tijdelijk Twee Woningen helpt om je leegstaande woning tijdelijk te verhuren totdat je huis is verkocht.

Sommige mensen noemen het eigen belang van de banken, anderen zijn boos dat huiseigenaren die al een nieuwe woning hebben gekocht, zonder eerst hun oude woning te verkopen nu worden geholpen en een derde groep is bang dat een huurder de waarde van de woning zal verminderen. Hoe dan ook je eerste huis verhuren zodat je tijdelijk inkomsten genereert om je dubbele hypotheeklasten te kunnen betalen, kan een oplossing zijn.


Dubbeleigenaren

Banken gaan hun in betalingsnood verkerende klanten doorverwijzen naar de Stichting Tijdelijk Twee Woningen, die zij financieel ondersteunen. De banken hopen hiermee een executie verkoop te verhinderen en de zogenaamde dubbeleigenaren krijgen iets meer financiële armslag. De stichting grijpt de leegstandswet aan om een koopwoning tijdelijk te kunnen verhuren. Het huis kan dan minimaal een halfjaar tot maximaal twee jaar worden verhuurd, met een verlenging tot maximaal vijf jaar. In de tussentijd blijft het huis te koop staan. De stichting wil vraag en aanbod bij elkaar brengen en denkt daarbij aan studenten, mensen die in echtscheiding liggen of gescheiden zijn, forenzen, expats of verbouwers. Mocht dit iets voor je zijn, laat je dan van te voren goed informeren door een belastingadviseur over je huurinkomsten en je hypotheekaftrek.

financien-symbool_huisje-geld-hypotheek_0711