Verzekeringen

Als je een huis gaat kopen, moet je goed nadenken over passende verzekeringen en bovendien vliegen de aanbiedingen je vast om de oren. Om door de bomen toch het bos te blijven zien, hebben we de belangrijkste verzekeringen voor je verzameld.

De opstalverzekering is de enige verzekering die verplicht is wanneer je een huis koopt. Daarnaast is de inboedelverzekering en een overlijdensrisicoverzekering wel belangrijk om af te sluiten, hoewel deze dus niet verplicht zijn. Net als de aansprakelijkheidsverzekering die dekking biedt voor schade die je anderen onbedoeld toebrengt.

Omdat het kopen of verkopen van een woning nogal wat juridische kwesties met zich meebrengen, kan een rechtsbijstandverzekering handig zijn. Liever ook zekerheid als je ziek of arbeidsongeschikt wordt? Om dan toch je hypotheek te kunnen blijven ophoesten is er hypotheekbescherming.

verzekering

Rechtsbijstandsverzekering

In de problemen komen kan iedereen overkomen. Het hoeft niet eens je eigen schuld te zijn; ook door missers van anderen kun je ongewild in een juridische strijd verwikkeld raken. Als je een advocaat of een andere professional inschakelt kan zo’n strijd aardig in de papieren lopen. Maar niet met een rechtsbijstandsverzekering. Lees meer...