Wandkunst

Een lege muur is geen muur. Gelukkig zijn er genoeg opties op de wanden van je huis op te poetsen met kunstige objecten. Kies bijvoorbeeld voor een kunststicker of ga voor een schilderij gemaakt van graffiti. Liever iets rustigers, bekijk dan het werk van Sanne Kuiper of hang een Warhol aan je wand.


Popcultuur

Liever bekend werk aan je muur hangen, kijk dan eens naar de pop-art van Andy Warhol. Wie kent zijn schilderij met de vier felgekleurde Marilyn Monroe’s niet? Of kies voor de verschillende afbeeldingen van Cambell’s tomatensoep. Het is misschien niet heel uniek, maar een beetje popcultuur aan je muur is nooit verkeerd.  


Aardappelhoofden

Sanne Kuiper schildert mensen als lieve poppetjes met aardappelhoofden. Ze wil vrolijke doeken maken over alledaagse taferelen met aandoenlijke mensen. Al haar werken gaan over de aardappelhoofdfamilie die bijvoorbeeld aan het sporten is, aan tafel zit of naar het zwembad gaat. Door de ogen en houdingen van de poppetjes op een bepaalde manier te schilderen, worden hun emoties zichtbaar. Kuiper wil met haar doeken een sfeer van plezier en intimiteit vastleggen. Ze gebruikt daarvoor acrylverf in zachte tinten en schildert verschillende lagen over elkaar heen. Hierdoor krijgen de figuurtjes een zachte stofuitdrukking en hebben de schilderijen een lieflijke uitstraling.

 

 

 

Sticker kunst

Muurstickers zijn de perfecte vorm om kunst toegankelijk te maken voor iedereen. Kijk bijvoorbeeld naar de stickers van Bodega. In samenwerking met verschillende kunstenaars maakten zij kunstige stickers die perfect passen boven je bank, bed of eettafel.


Legale graffiti

Graffiti heeft een negatieve bijsmaak door het misbruik dat gemaakt wordt van deze kunstvorm. Zogenaamde tags op treinen en gebouwen, daar zitten niemand op te wachten. Maar kunstenaar David Walker creëert met zijn spuitbussen de mooiste dingen. Hij maakt vooral portretten van mensen die hij niet kent. 


De Grote 8

Merijn Kavelaars is een jonge kunstenaar die vol emotie figuratief expressionistische kunst maakt. In tegenstelling tot Kuiper gebruikt Kavelaars vooral felle kleuren. Daarnaast verft hij graag met het doek op de grond, zodat hij er goed omheen kan lopen. Zijn inspiratie komt voort uit de omgeving. Zijn atelier is bijvoorbeeld een oude peeskamer. De pornoboekjes en latexjurkjes die hij daar vond brachten hem op het idee van de reeks ‘Vieze mannetjes’. Kavelaar maakt deel uit van het kunstcollectief de Grote 8 wat als platform dient voor jonge kunstenaars. Bekijk het werk van Merijn Kavelaars op zijn website en laat je wegblazen door het talent.