Wastafels

Een plens koud water in je gezicht, snel een tandenborstel door je mond en húp naar je werk? Doe het wel in een mooie wastafel!

Wastafels vlnr:Marike, Duravit, Dornbracht

 

Spitsuur bij wastafel

’s Ochtends willen vaak meerdere personen tegelijk gebruikmaken van dezelfde badkamer. Zeker met opgroeiende pubers kan dat weleens tot filevorming en de daarbij behorende irritatie leiden. Moeten jij en je gezinsleden ongeveer tegelijk de deur uit? Dan is het overwegen van een dubbele wastafel zéker de moeite waard. En dat treft! Want deze trend is recent opgepikt door verschillende sanitair leveranciers.

 

 

 

 

 

Vrijhangende wastafel

Een wastafels kan tegen woordig zo mooi zijn dat het de moeite niet waard is om er ombouw omheen te zetten. Er zitten nog meer voordelen aan een vrijhangend wastafelmeubel namelij; je kunt 'em prima op je lengte afstemmen en dat is wel zo makkelijk als je wat langer of kleiner bent. Ook dweilt het een stuk sneller. Wat de ideale hoogte is? Buig je armen en meet de afstand tussen je elleboog en het werkvlak. Dit mag niet meer dan 12 cm zijn. Om goed in de erboven hangende spiegel te kunnen kijken en lekker te bewegen tijdens het optutten of scheren heb je minimaal 70 centimeter vrije ruimte nodig. Anders stoot je bij het in model brengen van je haar onherroepelijk je armen of ellebogen.

Wastafels vlnr: Detremmerie, Althea Ceramica, Clou


Tip: Gehard glas is één van de makkelijkste materialen om schoon te houden. Het is bovendien zó sterk dat je je echt geen zorgen hoeft te maken over de breekbaarheid. Een heel bijzonder effect bereik je door eerst de ondergrond te schilderen (bijvoorbeeld groen) en daarover het (licht matte) glas te plaatsen. Heel mooi voor achter de wastafel!