Wintertuin: van sauna tot fakkel

In de winter denk je misschien niet meteen aan de aankleding van je tuin. Want het is nou niet echt weer om lekker buiten te zitten. Toch is een sfeervolle tuin ook heel mooi om vanuit de woonkamer te kunnen zien. Tijdens de feestdagen geeft mooie tuinverlichting nét dat beetje extra. En wil je toch naar buiten, zet dan een sauna neer. Dan krijg je het beslist niet koud.


Lekker zweten in de achtertuin

Voor een dagje sauna moet je echt je agenda vrijmaken en dat kan nou eenmaal niet elke week. Maar wat is er lekkerder dan na een dagje hard werken helemaal tot rust komen in zo’n warme omgeving. Helemaal fijn is om dat gewoon in je achtertuin te kunnen doen. En dat kan, met de Saunabarrel. Deze ronde sauna ziet er gezellig uit én gaat tot wel zestig jaar mee. Heb je je verlanglijstje voor Kerstmis al gemaakt?

Jacuzzi op het dak

Het lijkt misschien een beetje over-the-top, maar een bubbelbad in je tuin is heerlijk. In de zomer geniet je ’s avonds al bubbelend van een laatste glas wijn. In de winter verwarmt het warme water je verkleumde lichaam.  Heb je geen tuin? Plaats dan een whirpool van buitenwhirlpools.nl op je dak. Terwijl je uitkijkt over de daken van de stad, kom je helemaal tot rust. Architect Bob Ronday van rondaywinkelaar architecten: “Houd er wel rekening mee dat een jacuzzi met al dat water erg zwaar is. Zorg daarom altijd dat het dak berekend is op deze extra last.”
 

Sfeervolle wintertuin

Wil je je tuin klaarmaken voor de winter, dan hoort daar naast snoeien en maaien natuurlijk ook leuke lichtjes bij. Creëer een warme sfeer met bijzondere verlichting. Wikkel bijvoorbeeld gewone kerstlampjes om de stenen in je voortuin. Dat is weer eens wat anders dan de standaard Kerstman aan de muur. Of wat denk je van verlichte ijspegels voor aan je dakgoot of raamkozijn? Ben je van plan een winterse barbecue te organiseren, dan zijn fakkels een goed alternatief. Ze geven niet alleen een romantisch licht, maar zorgen ook voor warme handen.


Winters balkonnetje

Geen tuin, geen nood. Ook je balkon kun je leuk aankleden tijdens de koudere maanden van het jaar. Kies voor mooie winterse bloeiers en versier een buxus met kerstlampjes. Leg een paar dekens klaar zodat je op eerste kerstdag buiten een kop warme chocolademelk kunt drinken. Op een balkon zit je vaak redelijk beschut en met een grote kaars op tafel houd je het best een tijdje uit, ondanks het winterweer. Een warmtelamp zou ook niet gek zijn!