Woonstijl Energy

In de interieurtrend Energy draait het allemaal om warmte. Richt je dagelijkse woonomgeving in met objecten en woonaccessoires die warmte suggereren of ook daadwerkelijk uitstralen. Wat is er nu heerlijker dan thuiskomen in een huis dat fungeert als een prettig warm nest? Je zult zien je krijgt er vanzelf nieuwe energie van.

Warmte en behaaglijkheid zitten niet alleen in de materialen en de kleuren, maar ook in de vormgeving van meubels en interieuraccessoires. In de Woonmodetrend Energy zijn veel designers gericht op een bijzondere mengeling van oude tradities en nieuwe vormen. Er zijn bijvoorbeeld weer veel meubels gecapitonneerd in leer en in zachte stoffen zoals velours. Voeg daar een aantal verschillende handgemaakte ruige tapijten aan toe en de sfeer is compleet: behaaglijk, gezellig, comfortabel en ongedwongen. Het beeld dringt zich op van een excentriek Engels landhuis vol antiek, open haarden en een beetje slordige landlord in een dikke trui met een glas whisky in de hand en een hond aan zijn voeten (en dat allemaal binnen het kader van het hedendaags design).

Design en traditie

De combinatie van eigentijdse vormgeving met klassieke ingrediënten is een aantrekkelijk uitgangspunt voor het warme Energy interieur. Karakteristieke materialen als Engelse tweeds, Schotse ruiten, grove breisels, Perzische tapijten en harig mohair zijn voortreffelijke sfeermakers. Voeg daar bij: gecapitonneerd leer a la Chesterfield, doorgestikt leer a la Chanel, terracotta, hout, kurk, touw, messing en warme kleuren bruin, oker, roest en rood en het gevoel is compleet
 
Keuken

Gezellig samen koken en eten is natuurlijk vier jaargetijden lang heerlijk, daarbij helpt een uitnodigende keuken. Om in stijl te blijven, koken we in traditionele pannen van koper of gietijzer. We staan zorgvuldig te hakken en snijden om klassieke stoofpotten en maaltijdsoepen te creëren ofwel Energy food.