symbool_handschudden_mannen_0712_balk

Zeven redenen om nĂș een huis te kopen

De kredietcrisis zorgt de laatste tijd voor heel wat onrust. Ook de Nederlandse huizenmarkt ondervindt de gevolgen. Toch heeft de crisis ook voordelen. Deze hebben we voor je op een rij gezet.


1. De hypotheekrente is momenteel gunstig

De hypotheekrente staat erg laag. Een nieuwe hypotheek is daarom relatief goedkoop. Zet je hypotheek voor langere tijd vast, dan heb je langdurige zekerheid over je maandlasten.

Tip: De Nationale Hypotheek Garantie is tijdelijk verhoogd van € 265.000 naar € 350.000 en de rente is gunstig. Profiteer daarom juist nu van de voordelen van de nieuwe NHG-grens en de lage rente.


2. Meer keus, dus meer kans op een droomhuis

Momenteel staan er relatief veel woningen te koop, gedurende een langere periode. Daardoor is de kans veel groter dat je een woning vindt die precies bij je wensen past. Je NVM-makelaar helpt bovendien graag je huidige woning te verkopen.


3. Huizenprijzen zijn realistischer geworden

De woningmarkt was lange tijd erg overspannen. De vraagprijs van een huis werd vaker door emotie bepaald dan door de werkelijke waarde. Die tijd is nu voorbij. Zo heb je meer zekerheid dat de prijs die je betaalt ook realistisch is.

 

4. Een uitstekende onderhandelingspositie

Er staan meer huizen te koop. Daardoor sta je sterker bij onderhandelingen. De NVM- aankoopmakelaar kan je vertellen wat een realistisch bod is en hoe je over de voorwaarden kunt onderhandelen. Zo weet je zeker dat je een nieuwe woning koopt voor de juiste prijs en onder de beste voorwaarden.


5. Een koopwoning is op langere termijn een goede investering

Kijk je naar de huizenprijzen, dan valt op dat deze de afgelopen jaren bijna altijd sterker zijn gestegen dan de koopkracht. Hoe eerder je in je leven een huis koopt, hoe gunstiger dat dus meestal is. Natuurlijk zijn er ook periodes geweest dat de huizenprijzen daalden. En we kunnen niet in de toekomst kijken. Op lange termijn bleek een koopwoning echter altijd een goede investering te zijn.


6. De NVM No-Risk clausule voorkomt dat je blijft zitten met je huidige woning

Laat de aankoop van je nieuwe woning door een NVM-aankoopmakelaar regelen. Deze makelaar probeert meestal ook een goede koper te vinden voor je huidige woning. Soms lukt dit niet snel genoeg. Daarom biedt een NVM-makelaar de NVM No-Risk clausule. Een optimaal vangnet om te voorkomen dat je straks met twee huizen zit. Je NVM-aankoopmakelaar kan je er alles over vertellen.


7. Met een NVM-aankoopmakelaar doe je geen miskoop

Naast de risico’s van de huidige huizenmarkt kan het kopen van een huis ook andere risico’s met zich meebrengen. Denk bijvoorbeeld aan verborgen gebreken die na levering aan het licht komen. Een NVM-aankoopmakelaar voorkomt verrassingen achteraf. Bovendien behartigt de makelaar uitsluitend jouw belangen. Zo heb je de zekerheid van een goede aankoop.
 

Tip: Ben je van plan een huis te kopen, houd dan altijd rekening met je persoonlijke financiële situatie. Laat je goed informeren door een NVM-aankoopmakelaar en een hypotheekadviseur.