Zithoek

De zithoek is voor de meeste mensen de centrale plek in huis waar je tv kijkt, leest en gezellig samenkomt met familie en vrienden. Het is dus essentieel dat de zithoek comfortabel is en dat er genoeg plaats is.

 

Creatieve plaatsen

Deel je ruimte slim in en creëer extra zitplekken, zodat je met zijn allen in de zithoek neer kan ploffen. Leg bijvoorbeeld in een brede vensterbank kussens neer en je hebt weer een knusse plek om te zitten. Je kunt hiervoor ook een extra brede vensterbank op maat laten maken. De ruimte tussen een schouw of haard en de muur is ook een perfecte plaats voor een precies passende bank. De ruimte eronder kan als opbergplaats fungeren. Ook kun je van een lage kast of tv-meubel een bankje maken door er kussens op te leggen. Poefjes nemen weinig plaats in beslag en zorgen ervoor dat je toch meerdere personen plaats kunt bieden. 

Tip: Een wat stevigere poef kun je met een dienblad erop ook als tafeltje gebruiken.

 

Heen en weer

De nieuwste modellen banken bevatten allerlei elementen die verplaatsbaar zijn. Zo kun je jouw bank aan elk gebruiksmoment aanpassen. Naast deze supersonische banken is de good old schommelstoel terug van weggeweest. We verlangen weer naar de ouderwetse gezelligheid thuis en daar hoort dit item ook bij.

Uiteraard is hij wel in een nieuw jasje gestoken. De schommelstoelen van nu hebben het model van een gewone stoel, maar dan met een toevoeging onder de poten waardoor de stoel kan schommelen. Een heel ander nieuw model is de Stingray van glanzend kunststof.  

* Stingray € 1.450,- 


Tip: Een salontafel in een lichtere kleur dan de bank geeft een gevoel van meer ruimte.