Zuid-Europese inrichting

Wat hebben de woonstijlen uit Portugal, Frankrijk, Spanje en Italie met elkaar gemeen? Een doorleefde en warme look, gezelligheid en knusheid, kleuren en toch rust. En natuurlijk blinkt Italie daarnaast uit in haar designmerken.


Creativiteit

De Europese woontrend van 2009 wordt een keer niet bepaald door kleuren, patronen maar door de creativiteit van de mensen zelf. Het interieur van een huis zal meer een afspiegeling zijn van de bewoners. En nu we in een recessie zitten zullen veel mensen geneigd zijn om vooral tijdloze meubels te kopen. Om deze tijdloze meubels wat minder saai te laten zijn, zullen warme en huiselijke kussens en accessoires het interieur moeten aankleden. En als je toe bent aan iets nieuws hoef je alleen te variëren met accessoires. Dit is veel beter betaalbaar dan een nieuwe bank of tafel.

"Gebruikte materialen en oude opgeknapte meubels voeren de boventoon. Recyclen en knutselen dus!"


Aankleding

Ook de aankleding is zeker soberder dan in 2008. Warme tinten, natuurlijke en zachte materialen zullen niet ontbreken in het interieur van 2009. Deze geven juist warmte en geborgenheid in moeilijkere tijden. Een lange eettafel waar de hele familie aan kan zitten om spelletjes te doen of gewoon gezellig samenzijn is dan ook niet weg te denken. Het interieur wordt heel persoonlijk gemaakt, omdat mensen nu eenmaal een leuk interieur willen, maar er niet al hun geld aan willen besteden. Oude kastjes en tafeltjes worden weer opgeknapt en daardoor geeft iedereen een eigen touch aan hun huis. Wanneer je een rustige basis hebt, dan kun je je huis aankleden met wat jezelf mooi vindt.

Rechtstreeks uit de natuur

We hebben steeds meer behoefte ons te omringen met bijzondere, unieke meubels en objecten. Geen massaproductie, maar met de hand gemaakte exemplaren die allemaal net even anders zijn. Het verhaal en de zichtbare ‘vingerafdruk’ van de ontwerper maken een object uniek. Om te koesteren: een kommetje met een deuk, een onregelmatig gehaakt kleed, een ietwat kromme lepel. Of het nu gaat om objecten van hout, metaal of wol, alles heeft een minimale dosis imperfectie meegekregen.

Cradle to Cradle produceren zonder afval. Het principe van cradle-to-cradle verovert de wereld en Nederland. Kijk eens op: www.artisjok.net